De opbouw en afdichting


In het begin lopen wij altijd een rondje door uw gebouw sluiten wij gelijktijdig alle ramen en ventilatieroosters en als er een mechanische ventilatie-unit of WTW-unit aanwezig is controleer ik de bevestiging zodat deze na demontage wederom op juiste wijze kan worden aangesloten.


 

 

Het frame van de blowerdoor.

Door deze op de juiste wijze in elkaar te zetten kan ik in elke deur ervoor zorgen dat de ventilator past en het gebouw kan worden gecontroleerd. 


 

In deze grote koffer vindt u het hart van de gehele operatie:

- De ventilator,

- De DN32(afstandsbediening)

- Het doek wat om het frame gaat.


 

 

In deze koffer zult u zien zit de techniek achter de test en diverse materialen waarmee ik uw gebouw kan klaarmaken voor de test zoals tubing(drukslangen), verschillende soorten tape, UTP-kabels en nog veel meer materiaal.


 

 

 

De Flir E96 thermografiecamera met speciale groothoeklens om zodoende alles mooi in beeld te kunnen krijgen.


Vervolgens gaan we beginnen met alles in elkaar te zetten en af te dichten, hierbij hou ik rekening met de mogelijkheden van het gebouw en de installatie.

Hieronder ziet u de opbouw van het frame, dit kan in heel klein tot heel groot waarna er een luchtdicht doek omheen wordt bevestigd.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Hierna zullen wij de ventilator uit de koffer pakken en het frame met doek in de deur plaatsen.

Hierna wordt de ventilator in het frame gemonteerd en zullen wij gelijktijdig verschillende slangen en verbindingen maken om alles werkzaam te maken.

De ventilator

Het geïnstalleerde geheel in de voordeur

Vervolgens ga ik uw ventilatiemogelijkheden dichtmaken om op deze manier de gehele gebouwschil zo dicht mogelijk te maken, hierbij kijk ik naar ventilatieroosters, open haarden, gashaarden en de afzuigkap.

Afgedichte kanalen middels tape.

Afgedicht kanaal middels ''speciale'' foam doppen.

Natuurlijk kan het zijn dat er meerdere ventilatoren benodigd zijn, hiervoor hebben wij speciale doeken met meerdere gaten zoals hier rechts te zien en door deze veelzijdigheid en uitgebreide collectie kunnen wij ''altijd'' uw gebouw controleren.


Klik op de buttons hieronder om te kiezen waar u naartoe wilt.