Bij thermografie word in de regel verstaan: het lokaliseren van plaatsen waar warmte verloren gaat of kou naar binnen treedt.

Ook kan middels thermografie gecontroleerd worden of er sprake is van een mogelijke koudebrug. Koude lucht komt dan vanuit de bouwkundige delen naar uw binnenruimtes. Hierdoor ontstaat het risico dat er schimmelvorming zichtbaar wordt indien de bouwfysische omstandigheden dit toelaten.

De uitkomst van een correct onderzoek met een warmtebeeldcamera is een duidelijk overzicht van hoe de huidige situatie is van uw woning/ gebouw met betrekking tot huidige warmteverlies.

Deze situatie leggen wij vervolgens duidelijk vast in onze rapportage waarna u hierna kunt bepalen welke werkzaamheden u desgewenst kunt laten uitvoeren voor deze problemen op te lossen en hierdoor uw energiekosten te verlagen en comfort in uw woning/gebouw te verhogen.

Bij NH LTI zijn wij gespecialiseerd in het controleren van koudebruggen veroorzaakt door bijvoorbeeld isolatiegebreken en mogelijke bouwkundige afwijkingen deze ervaring is natuurlijk niet vanzelf gekomen ook wij hebben fouten gemaakt in het verleden en hiervan kunnen leren, dit zorgt ervoor dat wij u op de beste wijze kunnen ondersteunen zoals u ook zou willen geholpen worden met uw uitvraag voor comfortproblemen en energieverlies.

Ook kan een thermografisch onderzoek gecombineerd worden met een qv10/blowerdoor onderzoek.

Het voordeel van het combineren van deze 2 meetmethodes is dat u gelijk een duidelijk beeld krijgt van mogelijke warmte- en energieverlies van uw woning of object.


Lees in de door ons getypte blog over de punten waar u op kunt letten bij het inschakelen van een partij voor thermografisch onderzoek.


Druk op de button om te zien wat het thermografisch effect is van 50Pa onderdruk op uw gebouw. 


Als u wilt weten wat onze klanten vinden van onze dienstverlening raden wij u aan om een kijkje te nemen bij de ervaringen van onze klanten op onze website. 

Door op de button te drukken word u rechtstreeks hiernaartoe gestuurd zodat u verder kunt lezen.


Hieronder ziet u enkele voorbeelden van thermografische opnames waarbij warmteverlies zichtbaar is.