Als trotse bezitter van een (bijna) opgeleverde woning/gebouw of al een oudere woning wil je weten of hij goed aan de eisen van luchtdichtheid voldoet of mogelijk op verschillende punten kan worden verbeterd.  Je wilt natuurlijk dat je woning zo goed mogelijk luchtdicht is zodat je zo duurzaam mogelijk kunt wonen en hierdoor je gasverbruik of elektra zo minimaal mogelijk is.

Bij nieuwbouw is het zelfs mogelijk als je de afgesproken QV10-waarde niet haalt en er geen extra aanpassingen zijn gedaan dat de gevolgen zijn dat je loopt tegen problemen van tocht, vocht en energieverlies. Misschien ook een hoge energierekening en dat wilt niemand voor zichzelf natuurlijk.  Om die twijfel weg te nemen of je voldoet aan de luchtdichtheidsregels en of er verbetering mogelijk is, laat je een blowerdoortest doen. Ten slotte wil je natuurlijk een zo duurzaam en minimaal verbruikend huis

Om het gebouw te controleren wordt er gebruik gemaakt van een Retrotec blowerdoor en afhankelijk van uw problematiek en/of vraagstuk kunnen wij deze aansturen middels geavanceerde meetsoftware, waarna wij de luchtdichtheid van je huis kunnen bepalen en zodoende de QV10 waarde kunnen berekenen.

Dit doen we met een blowerdoor, een frame met meetapparatuur en een grote met verschillende meetsensoren uitgevoerde ventilator om het gebouw op onder- en overdruk te zetten. Door het meten van de ingeblazen en uit uw woning/gebouw gezogen lucht, gekoppeld aan de aantal vierkante meters, berekenen we hoeveel liter lucht per seconde ver kan verdwijnen en dus hoe lek de vloer, buitenmuren en dak zijn. Dat houdt de QV10 waarde in van uw woning/ gebouw.

Wij meten de Qv10 – waarde volgens de door u gevraagde eis middels de blowerdoor.

Vervolgens kunnen we afhankelijk van uw vraagstelling deze ook neerleggen naast bijv. Een EP-document (Energie Prestatie-document) om te beoordelen of het kloppend is.

Is er een luchtlekkage aanwezig? Dan kunnen wij deze voor u middels onze  thermografische camera of rook zichtbaar maken.

 Al onze bevindingen zetten wij duidelijk in een rapport. In de rapportages geven we advies over herstel- of aanpassingsmogelijkheden, waardoor u verder komt in het zo energiezuinig maken van uw woning of object.

Voor een stap voor stap uitleg raden wij u aan om op de button ''Hoe werkt een blowerdoor/Qv10 onderzoek te drukken.


Als u wilt weten wat onze klanten vinden van onze dienstverlening raden wij u aan om een kijkje te nemen bij de ervaringen van onze klanten op onze website. 


Voorbeeld van een blowerdoor opstelling bij een nieuwbouwwoning.

Voorbeeld van een opstelling bij een bestaande woning.

Voorbeeld van een tocht bij een plint thermografisch weergegeven