Probeer u dit dagelijkse fenomeen wat in veel huizen voorkomt voor te stellen: Het is een gure koude winterdag en u komt thuis na een lange dag werken.

Op de bank zit uw partner al lekker klaar met een heerlijk biertje/glaasje wijn of fris natuurlijk en u doet uw schoenen uit en wilt lekker naast diegene plaats nemen.

Op het moment dat u gaat zitten voelt u het weer, die koude lucht langzaam stromend langs uw enkels of nek.

Dus nu kunt u in plaats van lekker ontspannen in uw huis weer een dekentje halen en deze gebruiken om uzelf en uw geliefde te beschermen van kou in plaats van lekker genieten van uw partner en woning.

Dit bovenstaande fenomeen en diverse variaties hiervan gebeuren dagelijks en zijn zeer vaak merkbaar in de koudere periode.

Tochtproblemen kunnen ervaren worden in verschillende vormen: overlast van kou, zuiging of een trekkend gevoel langs je lichaam, dit kan vervolgens resulteren extra gasverbruik, lichamelijke klachten en andere ongemakken.

 

Daarnaast kunnen tochtproblemen en luchtopeningen in de zomer er zelfs voor zorgen dat uw woning sneller opwarmt wat dus inhoud dat u niet alleen problemen ervaart in de koude periode maar ook zelfs mogelijk niet wetend in de warme periode.

 

Om deze problemen in kaart te brengen gebruiken wij bij NH-LTI  met een blowerdoor en indien nodig ook met thermografie en rook. Hiermee kunnen wij vervolgens bekijken hoe de lucht zich verplaatst door uw woning en/of bedrijf, waarna we vervolgens op de juiste wijze advies kunnen geven om het probleem in de toekomst tegen te gaan.

Aangezien deze problemen niet uitsluitend veroorzaakt kan worden door openingen in uw bouwkundige schil(hiermee word dan de vloer, dak en buitenmuren bedoelt) maar dit kan zelfs veroorzaakt worden door uw eigen technische installatie!!!

Vanuit verschillende onderzoeken uitgevoerd door NH-LTI blijkt dat een groot hoeveelheid aan mensen niet op juiste wijze weten hoe hun eigen technische installatie werkt en hoe dit uw eigen comfort in uw woning kan teniet doen.

Dat mensen dit niet weten is logisch gezien de huidige wirwar van benamingen en regeltjes, hiermee kunnen wij u ondersteunen door dit te controleren maar ook te helpen door te kijken met een luisterend oor waar u last van heeft en hoe dit op een zo gemakkelijke mogelijkheid kan worden opgelost.

 

Voorafgaand aan het onderzoek is het van belang om telefonisch contact te hebben, zodat we de problemen in kaart kunnen brengen.

Hierdoor kunnen wij vervolgens op de juiste wijze beoordelen welke onderzoeken er nodig zijn om het probleem zo goed mogelijk op te lossen.

Druk op de button om te zien wat het thermografisch effect is van 50Pa onderdruk op uw gebouw. 


Als u wilt weten wat onze klanten vinden van onze dienstverlening raden wij u aan om een kijkje te nemen bij de ervaringen van onze klanten op onze website. 

Door op de button te drukken word u rechtstreeks hiernaartoe gestuurd zodat u verder kunt lezen.


Hieronder ziet u enkele voorbeelden van binnentredende koude lucht.

Binnentredende lucht via het klapraam.


               Binnentredende koude lucht via de aftimmering van de kozijnen.                                                 Binnentredende koude lucht langs de dakdoorvoer van de c.v. ketel.


                 Binnentredende koude lucht via het dakbeschot en kozijn aansluitingen                                                       Binnentredende koude lucht via de dakplaten