Thermografisch effect van onderdruk

Hier kunt u zien wat en waarom thermografen die gebruik maken van een blowerdoor en gemiddeld 15 minuten onderdruk creëren voordat ze thermografisch gaan kijken naar uw gebouw.

Opname van de constructie voor onderdruk

Opname van de constructie na 7 minuten onderdruk

Opname van de constructie na 15 minuten onderdruk

Zoals u kunt zien worden er al afwijkingen zichtbaar na 7 minuten op 50Pa (windkracht 4 à 5) maar het beste is het zichtbaar na 15 min. 

Zo begint er al duidelijk zichtbaar te zijn na 7 min dat er koude lucht zijn intreden aan het maken is bij de stopcontacten en nabij de afdichting van de deur,

maar na 15 min is ook zichtbaar dat de koude lucht ook zichtbaar wordt bij de lampenschakelaars en kozijnaansluiting.

Bij dit soort onderzoek is het ten zeerste van belang zoals met elk soort werk dat je je tijd neemt voor het controleren want anders kunnen er dingen over het hoofd gezien.

Dat is 1 van de redenen waarom wij geen max tijdsduur met u afspreken maar afspreken dat wij uw woning controleren en beoordelen en als blijkt dat het langer duurt dan gepland hoeft dat niet ten nadele van u te zijn.

Het is een ongeschreven regel dat alle blowerdoortesters de thermografieopnames maken bij 50Pa onderdruk zodat al onze klanten de opnames met elkaar kunnen vergelijken indien de situatie hetzelfde is en de locatie hetzelfde is.

Deze voorwaardes zijn natuurlijk van belang aangezien als de situatie of de locatie veranderd ook het warmtebeeld kan wijzigen.

Hier kunt u de gehele video zien.