De opbouw en afdichting


Eindelijk is de dag aangebroken waarop we de afspraak hebben staan om uw gebouw te gaan controleren.

Afhankelijk van uw wensen kunnen wij u van te voren bellen zodat u een duidelijk moment heeft van onze aankomsttijd en we nog even een bakkie koffie kunnen drinken waarin u mij alles uitlegt van uw situatie.

Wanneer ik bij u binnenstap zullen wij vervolgens samen rondom uw woning gaan kijken en uw bouwkundige schil controleren op mogelijke punten die al kunnen lekken.

Tijdens dit rondje door uw gebouw sluiten wij gelijktijdig alle ramen en ventilatieroosters en als er een mechanische ventilatie-unit of WTW-unit aanwezig is controleer ik de bevestiging zodat deze  na demontage wederom op juiste wijze kan worden aangesloten zodat u niks merkt zodra als ik weer naar buiten stap.

Wanneer dit is gedaan haal ik het materiaal uit mijn auto waarmee we gaan testen en zult u mij van alles naar binnen zien tillen.


 

 

Deze mooie langwerpige tas bevat de basis van het frame van de blowerdoor.

Door deze op de juiste wijze in elkaar te zetten kan ik in elke deur ervoor zorgen dat de ventilator past en het gebouw kan worden gecontroleerd. 


 

In deze grote koffer vind u het hart van de gehele operatie:

- De ventilator,

- De DN32(afstandbediening)

- Het doek wat om het frame gaat.


 

 

In deze koffer zult u zien zit de techniek achter de test en diverse materialen waarmee ik uw gebouw kan klaarmaken voor de test zoals tubing(drukslangen), verschillende soorten tape, UTP-kabels en nog veel meer materiaal.


 

 

 

De Flir E96 thermografiecamera met speciale groothoeklens om zodoende alles mooi in beeld te kunnen krijgen.


Vervolgens gaan we beginnen met alles in elkaar te zetten en af te dichten, hierbij hou ik rekening met de mogelijkheden van het gebouw en de installatie.

Hieronder ziet u de opbouw van het frame, dit kan in heel klein tot heel groot waarna er een luchtdicht doek omheen word bevestigd.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Hierna zullen wij de ventilator uit de koffer pakken en het frame met doek in uw deur plaatsen.

Hierna word de ventilator in het frame gemonteerd en zullen wij gelijktijdig verschillende slangen en verbindingen maken om alles werkzaam te maken.

De ventilator

Het geïnstalleerde geheel in de voordeur

Vervolgens ga ik uw ventilatiemogelijkheden dichtmaken om op deze manier de gehele gebouwschil zo dicht mogelijk te maken, hierbij kijk ik naar ventilatieroosters, open haarden, gashaarden en de afzuigkap.

Afgedichte kanalen middels tape.

Afgedicht kanaal middels ''speciale'' foam doppen.

Natuurlijk kan het zijn dat er meerdere ventilatoren benodigd zijn, hiervoor hebben wij speciale doeken met meerdere gaten zoals hier rechts te zien en door deze veelzijdigheid en uitgebreide collectie kunnen wij ''altijd'' uw gebouw controleren.


Middels de hieronder gelegen buttons kunt u kiezen waar u naartoe wilt.